FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrinjska i čakovečka Visoka učiteljska škola u sustavu Sveučilišta u Zagrebu

PETRINJA, 7. prosinca 2005. (Hina) - Petrinjska i čakovečka visokaučiteljska škola ući će u sustav Sveučilišta u Zagrebu, o čemu sudanas u Petrinji razgovarali rektorica Helena Jasna Mencer ipredstavnici dviju sada samostalnih visokoškolskih ustanova, jedinihmeđu sedam srodnih škola izvan sveučilišnog sustava.
PETRINJA, 7. prosinca 2005. (Hina) - Petrinjska i čakovečka visoka učiteljska škola ući će u sustav Sveučilišta u Zagrebu, o čemu su danas u Petrinji razgovarali rektorica Helena Jasna Mencer i predstavnici dviju sada samostalnih visokoškolskih ustanova, jedinih među sedam srodnih škola izvan sveučilišnog sustava.

"Izradit ćemo zajednički elaborat i programe za pravno-organizacijsku integraciju sustava, kadrova i prostora", rekla je rektorica Sveučilišta dr. Helena Jasna Mencer.

Povezivanje dviju visokih učiteljskih škola u zagrebačko Sveučilište provodit će povjerenstvo u kojem su rektorica, dekani iz Petrinje i Čakovca te predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Sudionici današnjeg sastanka u Petrinji zamjerili su što iz tog ministarstva nitko nije nazočio važnu razgovoru o budućnosti fakultetskog studija za učitelje u ustanovama duge prosvjetne tradicije.

Učiteljstvo u Petrinji traje neprekidno čak 143 godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙