FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrinja: Visoku učiteljsku školu u sastav zagrebačkog Sveučilišta

SISAK, 16. studenog 2005. (Hina) - "Sisačko-moslavačka županija i gradPetrinja zauzimaju se da Visoka učiteljska škola u Petrinji uđe usastav zagrebačkog Sveučilišta kao samostalna visokoškolska ustanova spravnom osobnošću", priopćili su na konferenciji za novinstvo županicaMarina Lovrić i petrinjski gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić.
SISAK, 16. studenog 2005. (Hina) - "Sisačko-moslavačka županija i grad Petrinja zauzimaju se da Visoka učiteljska škola u Petrinji uđe u sastav zagrebačkog Sveučilišta kao samostalna visokoškolska ustanova s pravnom osobnošću", priopćili su na konferenciji za novinstvo županica Marina Lovrić i petrinjski gradonačelnik dr. Miroslav Gregurinčić.

Takve zahtjeve, po riječima županice Lovrić i gradonačelnika Gregurinčića,"podupiru dekanica Mirjana Šagud i Upravno vijeće VUŠ-a te rektorica Sveučilišta u Zagrebu Jasna Helena Mencer i suradnici".

"Visoka učiteljska škola u Petrinji bitna je ne samo za Petrinju nego za cijelu Županiju", istaknula je županica Lovrić. Napomenula je da je riječ o tradiciji dugoj 143 godine i zaključila da je oko 900 studenata VUŠ-a "sada diskriminirano u odnosu na druge studente". Napomenula je da "isti problem postoji i u Međimurskoj županiji, zbog čega se zajednički zauzimaju da visoke škole u Petrinji i Čakovcu uđu u sastav zagrebačkog Sveučilišta, o čemu su izvijestili i ministra Dragana Primorca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙