FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: višim naknadama HDZ hoće primiriti vlastite zastupnike

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - SDP-ovci iz saborskog Odbora zaupravne poslove ocijenili su danas da je HDZ pokušao proširiti pravazastupnika na naknadu za putne troškove kako bi primirio vlastitezastupnike i skrenuo pozornost javnosti s "vrlo loših potezaSanaderove Vlade, poput ugovora s Austrijom".
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - SDP-ovci iz saborskog Odbora za upravne poslove ocijenili su danas da je HDZ pokušao proširiti prava zastupnika na naknadu za putne troškove kako bi primirio vlastite zastupnike i skrenuo pozornost javnosti s "vrlo loših poteza Sanaderove Vlade, poput ugovora s Austrijom".

"Crnilo koje su pustili trebalo je prekriti veliku ribu, koja se zove Ivo Sanader i katastrofalna politika HDZ-a na štetu nacionalnih interesa", rekla je Željka Antunović na konferenciji za novinare u Saboru.

Tvrdi da SDP ni na koji način nije sudjelovao u izradbi prijepornih izmjena odluke o naknadama za putne troškove te da je riječ o isključivo HDZ-ovu prijedlogu.

HDZ je optužila da pokušava korumpirati vlastite zastupnike te da se istim metodama i pritiscima služi na svim razinama.

Spominje grad Slatinu, gdje je, kaže, HDZ podmićivanjem i pritiscima dobio na svoju stranu dva vijećnika HSS-a i jednog HNS-a kako bi srušio SDP-ovu gradonačelnicu.

Odbacila je tvrdnje saborskog Tajništva da je među zastupnicima koji su primali naknadu za putne troškove, a žive do 50 kilometara od Zagreba, i SDP-ova zastupnica Ivana Krivec-Posavec. Ta zastupnica nije u toj skupini, jer je njezino mjesto prebivališta udaljeno više od 100 kilometara od Zagreba, kazala je Antunović.

Slučaj SDP-ovca Tonina Picule, koji je, po vlastitim riječima, primao tu naknadu, objasnio je Nenad Stazić.

"Picula je vrlo pošten i bogobojazan čovjek, a naknadu je primao jer je na saborskoj blagajni doveden u zabludu da ima pravo na nešto na što nema", rekao je Stazić.

Prenio je da je Piculi zbog toga neugodno te da će u državni proračun vratiti sav novac koji je dobio na toj osnovi.

SDP-ovci tvrde i da nisu znali da zastupnici koji stanuju 50 kilometara od Zagreba primaju naknadu za putne troškove, koja, ističu, nije propisana ni jednim zakonskim i podzakonskim aktom.

Na pitanje bi li saborski tajnik Josip Sesar trebao odgovarati jer je naložio isplatu te naknade, odgovaraju da Sesara za to na red treba pozvati predsjednik Sabora.

Tonino Picula novinarima je naknadno predočio presliku uplatnice kojom je u saborski proračun vratio 2164,80 kune koje je dobio za putne troškove za 2005. i 6439,60 kuna za 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙