FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Kramarić o prelasku SBHS-ova vijećnika u HDSSB

OSIJEK,14. studenog(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS)Zlatko Kramarić ocijenio je danas u Osijeku kako nedavni prelazakžupanijskog vijećnika Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS)Siniše Maurusa u Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje(HDSSB) "nema veze s političkom voljom građana", te je pozvaočelništvo SBHS-a da se izjasni "hoće li podržavati takvu političkutrgovinu".
OSIJEK,14. studenog(Hina) - Potpredsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Kramarić ocijenio je danas u Osijeku kako nedavni prelazak županijskog vijećnika Slavonsko-baranjske hrvatske stranke (SBHS) Siniše Maurusa u Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB) "nema veze s političkom voljom građana", te je pozvao čelništvo SBHS-a da se izjasni "hoće li podržavati takvu političku trgovinu".

Na konferenciji za novinare Kramarić je podsjetio da je SBHS na lokalne izbore izišao u koaliciji LS-om, HNS-om i Zelenima Hrvatske (ZH) te je ocijenio kako bi "minimum građanske i političke kulture bilo vraćanje mandata", iako je, kako kaže, svjestan da se to neće dogoditi.

"Ići u krevet s jednom osobom, a probuditi se s drugom odista pripada političkoj prostituciji. Građani stoga s razlogom reagiraju neizlaskom na izbore, misleći da smo svi isti i ako se takvi trendovi nastave, na iduće izbore će izići manje od 20 posto građana", ustvrdio je Kramarić.

Zamoljen da komentira kaznene prijave koje su USKOK-u podnesene zbog slučajeva navodnoga kupovanja vijećnika te nedavnu izjavu Branimira Glavaša koji ga je prozvao zbog dopisa o sumnjama u trgovanje mandatima, koji su oporbeni vijećnici, nakon konstituirajuće sjednice osječkog Gradskog vijeća uputili Državnom odvjetništvu, Kramarić je kazao kako je svrha toga dopisa bila "alarmiranje i senzibiliziranje javnosti", iako je, kako kaže, potpisujući taj dokument, "bio svjestan da se takve stvari ne mogu dokazati".

"Te se stvari, ipak, ne mogu prepustiti relativiziranju i nama koji se bavimo politikom u interesu je da stvari budu čiste te da se iza izbora ne vuku repovi. Mislim da gospodina Glavaša u tome smeta nešto drugo", ocijenio je Kramarić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙