FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra o trgovini vijećničkim mandatima

ZAGREB, 9. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjemnastavku 17. sjednice trebao raspravljati o još jednoj interpelacijikojom Klub zastupnika SDP-a od Vlade traži da se očituje o navodnimkupnjama glasova i mandata u pojedinim tijelima lokalne samoupravenakon svibanjskih lokalnih izbora.
ZAGREB, 9. studenoga 2005.(Hina) - Hrvatski bi sabor u sutrašnjem nastavku 17. sjednice trebao raspravljati o još jednoj interpelaciji kojom Klub zastupnika SDP-a od Vlade traži da se očituje o navodnim kupnjama glasova i mandata u pojedinim tijelima lokalne samouprave nakon svibanjskih lokalnih izbora.

Pozivajući se na medijske napise o navodnoj trgovini vijećničkim mandatima u Sisku, Karlovcu, Osijeku, Velikoj Gorici i Dubrovniku, zastupnici SDP-a Hrvatskom saboru predlažu da Vladu obveže da poduzme mjere kojima će se pojačati odgovornost lokalnih dužnosnika.

Interpelacijom, također, traže da mjerodavna državna tijela što prije ispitaju navode o političkoj korupciji i drugim nezakonitostima, a zalažu se i za izmjene zakona o osnivanju i djelovanju političkih stranaka.

Hrvatski bi sabor na početku sutrašnjeg zasjedanja trebao dovršiti danas započetu raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o stanju u HŽ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙