FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nedovoljno hladno za cijene nafte iznad 60 dolara

LONDON, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su uutorak uslijed očekivanja da će se opravak proizvodnje u rafinerijamau SAD-u očitovati u tjednom izvješću američke vlade kroz rast zalihalož-ulja.
LONDON, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u utorak uslijed očekivanja da će se opravak proizvodnje u rafinerijama u SAD-u očitovati u tjednom izvješću američke vlade kroz rast zaliha lož-ulja.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 33 centa na 59,58 dolara, prekinuvši četverodnevni trend rasta cijena. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 37 centi na 57,36 dolara.

"Cijene su previše porasle. Razina zaliha destilata i sirove nafte još je uvijek visoka. Samo hladno vrijeme može podići cijene. Trenutno nije dovoljno hladno da cijene prekorače 60 dolara po barelu", tumači Sam Tilley iz londonskog Sucdena.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati rast zaliha destilata, uključujući i lož-ulje, za 1,5 milijuna barela dok bi se zalihe sirove nafte uslijed oporavka rafinerija trebale smanjiti za 950 tisuća barela.

Meteorolozi istodobno prognoziraju da će temperature u istočnom dijelu SAD-a biti niže no što je uobičajeno sve do sredine mjeseca. U studenom su neuobičajeno visoke temperature omogućile gomilanje zaliha destilata, što je rezultiralo viškom lož-ulja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙