FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljutiti šijiti kamenjem na bivšeg iračkog premijera Allawija

NAJAF, 4. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Svjetina koja je bacalacipele, kamenje i rajčice prisilila je bivšeg iračkog premijera IyadaAllawija da skrati nedjeljni posjet svetom iračkom gradu Najafu usklopu predizborne kampanje, objavila je policija.
NAJAF, 4. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Svjetina koja je bacala cipele, kamenje i rajčice prisilila je bivšeg iračkog premijera Iyada Allawija da skrati nedjeljni posjet svetom iračkom gradu Najafu u sklopu predizborne kampanje, objavila je policija.

Glasnogovornik Allawija, sekularnog šijita, izjavio je kako nema informacija o incidentu, no potvrdio je da je njegov šef, protukandidat vladajućem Šijitskom islamističkom savezu na parlamentarnim izborima idućega tjedna, bio u Najafu tijekom dana.

Policijski dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, rekao je da je gomila vjernika okupljena oko džamije imama Alije bacala sandale i cipele po Allawiju, što se u iračkoj kulturi smatra velikom uvredom.

Allawijevi tjelohranitelji zapucali su u zrak kako bi rastjerali svjetinu koja je bivšeg premijera gađala i kamenjem, štapovima, rajčicama i drugim predmetima. Policija je također intervenirala kako bi smirila napetosti, rekao je policajac koji za nemire optužuje pristaše klerikalnog vođe Moqtade al-Sadra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙