FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U samoubilačkim bombaškim u Iraku poginule 74 osobe

BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prema novim podacima unapadu dvojice bombaša samoubojica u gradi Khanaqinu na sjeveroistokuIraka u petak ubijene su najmanje 74 osobe, a dvije šijitske džamijepune vjernika razrušene su tijekom molitve.
BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Prema novim podacima u napadu dvojice bombaša samoubojica u gradi Khanaqinu na sjeveroistoku Iraka u petak ubijene su najmanje 74 osobe, a dvije šijitske džamije pune vjernika razrušene su tijekom molitve.

Kamaran Ahmed, ravnatelj bolnice u Khanaqinu, rekao je da je potvrđeno da su poginule 74 osobe, a 150 ranjeno te da su mnoga tijela raskomadana toliko da ih je teško identificirati.

U ruševinama se nalazi još tijela, rekao je Ibrahim Ahmed Bajalan, član pokrajinske uprave. "Mislim da je najmanje 100 mrtvih", rekao je Bajalan.

U tri bombaška samoubilačka napada teško su oštećene džamija Šeika Murada, manja džamija na tržnici, te obližnja banka. Napadi su se dogodili u trenucima kad su se šijitski vjernici pripremali za tradicionalnu molitvu petkom, prenosi Reuters.

Khanaqin je gradić u kojem većinom žive šijiti i Kurdi, a u posljednje dvije godine uglavnom su ga zaobišli bombaški napadi koji prate sunitsku pobunu.

Al-Bajellane je rekao da su neki ranjenici upućeni prema bolnicama u Sulejmaniji, u Kurdistanu, 330 km sjeveroistočno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙