FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: U trostrukom samoubilačkom napadu 55 mrtvih

BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina) - Najmanje 55 vjernika ubijeno je, a62 je ranjeno u petak u koordiniranim samoubilačkim atentatima nadvije šijitske džamije u trenutku podnevne molitve, te na lokalnubanku u mjestu Khanaqinu sjeveroistočno od Bagdada, izjavio je šeflokalnog vijeća Ibrahim Hassan al-Bajellane, prenose agencije.
BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina) - Najmanje 55 vjernika ubijeno je, a 62 je ranjeno u petak u koordiniranim samoubilačkim atentatima na dvije šijitske džamije u trenutku podnevne molitve, te na lokalnu banku u mjestu Khanaqinu sjeveroistočno od Bagdada, izjavio je šef lokalnog vijeća Ibrahim Hassan al-Bajellane, prenose agencije.

"Najmanje 55 osoba je ubijeno, a 62 ozlijeđene osobe premještene su u bolnice regije Khanaqin", koja graniči s Iranom, 170 km sjeveroistočno od Bagdada, dodao je Al-Bajellane, prenosi agencija AFP.

U tri bombaška samoubilačka napada teško su oštećene džamija Šeika Murada, manja džamija na tržnici, te obližnja banka. Napadi su se dogodili u trenucima kad su se šijitski vjernici pripremali za tradicionalnu molitvu petkom, prenosi Reuters.

Khanaqin je gradić u kojem većinom žive šijiti i Kurdi, a u posljednje dvije godine uglavnom su ga zaobišli bombaški napadi koji prate sunitsku pobunu.

Al-Bajellane je rekao da su neki ranjenici upućeni prema bolnicama u Sulejmaniji, u Kurdistanu, 330 km sjeveroistočno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙