FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordanski premijer pozvao na jaču suradnju s Irakom

AMMAN, 29. studenog 2005. (Hina/DPA) - Novi jordanski premijer MaroufBakhit u utorak se sastao s glasnogovornikom iračke vlade LeithomKubbahom i pozvao na jaču suradnju s Irakom u borbi protiv terorizma,priopćio je ured jordanskog premijera u utorak.
AMMAN, 29. studenog 2005. (Hina/DPA) - Novi jordanski premijer Marouf Bakhit u utorak se sastao s glasnogovornikom iračke vlade Leithom Kubbahom i pozvao na jaču suradnju s Irakom u borbi protiv terorizma, priopćio je ured jordanskog premijera u utorak.

"Premijer je naglasio važnost povećanja suradnje i koordinacije između dvije strane posebice na polju borbe protiv terorizma i zla koje on nosi", kaže se priopćenju premijerovog ureda i dodaje da je "Kubbah Bakhitu predao čestitku iračkog premijera Ibrahima Jaafarija na preuzimanju premijerske dužnosti".

Bakhit, koji je na dužnost stupio u nedjelju, obećao je boriti se protiv kulture terorizma protukulturom koja nalazi "ravnotežu između sigurnosti i javnih sloboda" bez obzira na bombaške napade u kojima je 9. studenog u tri ammanska hotela ubijeno 60 a ranjeno više od 90 osoba.

Jordan i Irak su u listopadu potpisali sporazum o jačanju sigurnosti na zajedničkoj granici i borbi protiv terorizma.

Na sastanku s Kubbahom Bakhit je ponovio spremnost Jordana da proširi pomoć Iraku kako bi mu "omogućio da prevlada sadašnje složene okolnosti".

"Premijer je također izrazio jordansku potporu političkom procesu koji je u tijeku u Iraku i pripremama za održanje općih izbora sljedećeg mjeseca, uz nadu da će svi dijelovi iračkog političkog spektra sudjelovati na izborima", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙