FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlusconi: Talijanske snage povući će se iz Iraka 2006.

RIM, 23. studenog 2005. (Hina) - Talijanske snage povući će se iz Iraka2006. godine, najavio je talijanski premijer Silvio Berlusconi, kojuprenose u srijedu na svojim prvim stranicama svi dnevni listovi.
RIM, 23. studenog 2005. (Hina) - Talijanske snage povući će se iz Iraka 2006. godine, najavio je talijanski premijer Silvio Berlusconi, koju prenose u srijedu na svojim prvim stranicama svi dnevni listovi.

Berlusconi je najavu povlačenja talijanskih snaga iz Iraka do konca slijedeće godine dao nakon susreta s tuniskim predsjednikom Benom Alijem, u utorak navečer na kraju svojeg posjeta Tunisu, prenosi Corriere della Sera dodajući kako je talijanski premijer naglasio da je to povlačenje "dogovoreno sa saveznicima i iračkom vladom".

Berlusconi je naglasio kako je "stajalište vlade uvijek isto". "Mi nismo sudjelovali u ratu, već samo u mirovnoj misiji nakon rezolucije UN kojom se pozivalo zemlje da pruže pomoć narodima te da zajamče red i stvore uvjete za demokraciju", rekao je Berlusconi i dodao kako su to učinile 34 zemlje.

Prema njegovim riječima, sada u Iraku, zajedno s Italijom, ima 30 zemalja. Italija je, kazao je Berlusconi, treća zemlja po brojnosti, a kontingent je već smanjen za deset posto proteklih tjedana i nastavit će se s povlačenjem.

Berlusconi je istaknuo kako su talijanske snage obučile 10 tisuća Iračana, 9 tisuća policajaca i tisuću vojnika, koji su već preuzeli dužnosti.

"O vremenu i načinu povlačenja talijanskih snaga iz Iraka bit će odlučeno u siječnju", rekao je talijanski ministar obrane Antonio Martino nakon razgovora s američkim kolegom Donaldom Rumsfeldom. On je dodao kako poslije završetka sadašnje misije postoji vjerojatnost da Irak "zatraži daljnju obuku njihovih snaga, kao i civilnu suradnju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙