FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio IV. međunarodni znanstveni skup "Jezikoslovlje - Dijalektna leksikografija"

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Dopredsjednica Organizacijskogaodbora znanstvenoga skupa "Jezikoslovno nazivlje - Dijalektnaleksikografija" Dunja Brozović-Rončević izjavila je večeras nakonsvršetka skupa kako se nada da će skup potaknuti razvoj dijalektneleksikografije i postupno ujednačivanje zbrke u hrvatskomjezikoslovnom nazivlju.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Dopredsjednica Organizacijskoga odbora znanstvenoga skupa "Jezikoslovno nazivlje - Dijalektna leksikografija" Dunja Brozović-Rončević izjavila je večeras nakon svršetka skupa kako se nada da će skup potaknuti razvoj dijalektne leksikografije i postupno ujednačivanje zbrke u hrvatskom jezikoslovnom nazivlju.

Radovi IV. međunarodnoga leksikološko-leksikografskog znanstvenog skupa "Jezikoslovlje - Dijalektna leksikografija", koji je večeras završio u Zagrebu, bit će objavljeni u dva zasebna zbornika, rekla je.

Na upit da komentira naziv "bosanski jezik", s obzirom na to da se pod tim imenom u zagrebačkoj džamiji održava bošnjačko-muslimanska kulturna manifestacija, prof. Brozović-Rončević je ocijenila kako bi Bošnjaci, ako se smatraju nacijom, svoj jezik trebali zvati bošnjačkim.

Na dvodnevnu skupu što su ga priredili Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje o hrvatskoj dijalektnoj leksikografiji i jezikoslovnom nazivlju raspravljala su 63 znanstvenika iz Hrvatske, Poljske, Madžarske, Slovenije, Austrije, Makedonije i BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙