FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 1. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 1. prosinca:
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 1. prosinca:

ZAGREB - Nastavak 17. sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj će zastupnici nastaviti započetu raspravu o prijedlogu novoga zakona o kazalištu, kada će svoje stavove o zakonu iznijeti klubovi HDZ-a i HSS-a te 14 zastupnika, koliko ih se prijavilo za pojedinačnu raspravu. Prijedlog toga zakona, među ostalim, predviđa obvezu osnivača kazališta (država, županija ili grad) da kod izbora intendanta ili poslovnog ravnatelja inzistira na financijskom okviru za četverogodišnji rad kazališta, dok bi osnivači izrađivali trogodišnje financijske projekcije (u 9,30 sati, Sabornica Hrvatskog sabora)

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske održat će redovitu i za medije otvorenu sjednicu, s koje će Saboru na potvrdu poslati Ugovor o zajmu Svjetske banke u iznosu od 68 milijuna eura za Projekt razvoja sustava odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj. Kako se očekuje, Vlada bi trebala dati suglasnost tvrtki Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) da s Europskom investicijskom bankom sklopi ugovor o financiranju IIb faze izgradnje autoceste Rijeka-Zagreb, a za taj bi zajam dala i državno jamstvo. Vlada će biti izvještena i o provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade, te se očitovati o prijedlogu operativnog plana tog Nacionalnog programa u razdoblju 2006-2007. Vlada bi trebala donijeti i odluke o načinu izračuna iznosa pomoći izravnanja za decentralizirane funkcije lokalne samouprave u idućoj godini (u 10 sati, Trg Sv. Marka 2)

POŽEGA - Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetit će Požegu, gdje u Gradsko poglavarstvo dolazi u 14,30 sati. Izjava za medije previđena je u 16 sati. Prije Požege, predsjednik Republike posjetit će Novu Kapelu i Staro Petrovo Selo, u kojem će nazočiti svečanosti otvaranja športske dvorane osnovne škole "Ivan Goran Kovačić".

ZAGREB - 31. sjednica Gradskoga poglavarstva Grada Zagreba (u 11 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg Stjepana Radića 1)

ZAGREB - Konferencija za novinare HPB-Investa, Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje i Umirovljeničkog fonda. Konferencija je uprigođena u povodu početka slanja obavijesti o povratu duga umirovljenicima te pitanja vezanih uz članstvo u Umirovljeničkom fondu. Na konferenciji će govoriti ravnatelj HZMO-a Mile Rukavina, predsjednik Uprave HPB-Investa Dominik Lice član UO Umirovljeničkog fonda Silvano Hrelja (u 11 sati, Hrvatska poštanska banka, Jurišićeva 4/1)

ZAGREB - Dopredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u povodu Međunarodnog dana osoba s invalidnosti otvorit će okrugli stol "Provedba mjera nacionalne strategije za osobe s invalidnosti". Stol organizira Povjerenstvo za osobe s invalidnosti Vlade RH Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (u 13,15 sati, hotel Golden Tulip Holiday, Ljubljanska avenija bb)

ŠIBENIK - Tiskovna konferencija tajnika SDP-a Igora Dragovana o, kako je najavljeno, aktualnim temama (u 11 sati, sjedište SDP-a, Stjepana radića 24). Dragovan je 16. studenog imenovan stranačkim povjerenikom za Šibenik i Šibensko-kninsku županiju nakon što je Glavni odbor SDP-a raspustio šibenski ogranak i županijska tijela stranke.

ZAGREB - Svečanost u povodu 85. obljetnice i Dana Ekonomskog fakulteta. Nazočan će biti i govoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader (u 12 sati, Ekonomski fakultet)

PULA - Svečano otvaranje 11. sajma knjiga u Istri koji će se održavati od 1. do 10. prosinca. Na sajmu će više od 250 hrvatskih nakladnika izlagati preko 20 tisuća naslova. Na sajmu će biti dodijeljena knjižna nagrada "Kiklop" (u 12 sati, Dom hrvatskih branitelja)

OPATIJA- Konferencija za novinare na kojoj će biti objavljena imena ovogodišnjih dobitnika "Plave vrpce Vjesnika" za pothvate spašavanja ljudi i imovine na moru (Hotel "4 opatijska cvijeta", u 11 sati)

ZAGREB - Najavna press konferencija 3. festivala filma o ljudskim pravima. Direktorica i umjetnička voditeljica Vanja Kaluđerčić predstavit će program i koncepciju festivala (u 12 sati, Kulturni klub Mama)

ZAGREB - Zagrebfest 2005. Prva večer - Koncert obljetničara članova Hrvatskog društva skladatelja na kojem nastupaju Ljubo Kuntarić, Stjepan Mihaljinec, Alfi Kabiljo, Hrvoje Hegedušić i Nikica Kalogjera (u 20 sati, ZKM, Teslina 7)

ZAGREB - Konferencija za tisak u povodu obilježavanja međunarodnog znanstvenog skupa o filologu Josipu Hammu (u 10 sati, prostorije Hrvatskih studija, Vukovarska 68, soba 106)

ZAGREB - IV. međunarodni leksikološko-leksikografski znanstveni skup "Jezikoslovno nazivlje - Dijalektna leksikografija", koji su organizirali Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (u 9 sati, HAZU, Zrinski trg 11)

Dežurni urednici na desku:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon - 01/ 48 08 600

faks - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙