FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: savjetovanje o morskoj tehnologiji

RIJEKA,28. studenoga 2005.(Hina) - Prvo savjetovanje o morskojtehnologiji, organizirano s ciljem utvrđivanja stanja i stvaranjapreduvjeta za kvalitetno vrednovanje morske tehnologije u sklopuhrvatskog gospodarstva, počelo je danas na Tehničkom fakultetu uRijeci
RIJEKA,28. studenoga 2005.(Hina) - Prvo savjetovanje o morskoj tehnologiji, organizirano s ciljem utvrđivanja stanja i stvaranja preduvjeta za kvalitetno vrednovanje morske tehnologije u sklopu hrvatskog gospodarstva, počelo je danas na Tehničkom fakultetu u Rijeci

Na savjetovanju sudjeluju predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Instituta Ruđer Bošković, inozemnih i hrvatskih sveučilišta i tvrtaka.

Među ostalim, danas će biti podnesena izlaganja o morskoj tehnologiji, provedbi Mediteranskog akcijskog plana za zaštitu obalnog područja i morskog okoliša Sredozemlja, o praćenju kakvoće okoliša, o utjecaju marina i sportskih luka na okoliš, o različitim morskim i podmorskim projektima, sanaciji potopljenih brodova i drugim stručnim temama.

Inženjerstvo morske tehnologije obuhvaća tehnološke aktivnosti istraživanja i korištenja mora, atmosfere, obale, dna mora i sedimenata ispod morskog dna, a interdisciplinarno je povezano s različitim područjima znanosti o moru.

Savjetovanje su organizirali Znanstveno vijeće za pomorstvo pri HAZU i Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, a posvećeno je sjećanju na akademika i istaknutog stručnjaka u području brodogradnje Zlatka Winklera.

Akademik Zlatko Winkler utemeljio je Sekciju za morsku tehnologiju Znanstvenog savjeta HAZU i bio je predsjednik Znanstvenog savjeta za pomorstvo HAZU. Promicao je i poticao znanstvena istraživanja i djelatnosti u području morske tehnologije u Hrvatskoj, a na njegov je poticaj osnovan studij brodogradnje pri Strojarskom fakultetu u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙