FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za Rome: u 2006. oko 12 milijuna kuna potpora za programe

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaJadranka Kosor upoznala je danas članove Povjerenstva za praćenjeprovedbe Nacionalnog programa za Rome s predviđenim proračunskimsredstvima u 2006. za provedbu tog programa i Akcijskog planaDesetljeća za Rome.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor upoznala je danas članove Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome s predviđenim proračunskim sredstvima u 2006. za provedbu tog programa i Akcijskog plana Desetljeća za Rome.

U sklopu Vladinog Ureda za nacionalne manjine i pojedinih ministarstava za Nacionalni program i Akcijski plan izdvojeno je oko 12 milijuna kuna.

Kosor je navela da postoje i drugi programi u koje su uključeni i Romi, ali da nisu specificirani.

Članovi Povjerenstva izviješteni su i o rasporedu 680 tisuća kuna proračunskog novca najugroženijim krajevima naseljenim Romima. Također su informirani o rješavanju teškoća na područjima naseljenim Romima u Osječko-baranjskoj županiji. Upoznati su i sa županijskim programom aktivnosti, kojim se razmatra 31 lokacija u pet gradova i sedam općina Osječko-baranjske županije u kojima je nastanjeno oko 1800 Roma.

Zaključeno je kako će se sukladno Nacionalnom programu za Rome i Akcijskom planu Desetljeća za Rome pristupiti rješavanju pitanja prostornog uređenja, izradi urbanističkih planova i legalizaciji romskih naselja. Dogovoren je i posjet romskim naseljima te održavanje sjednice Povjerenstva u Osječko-baranjskoj županiji.

Povjerenstvo je usvojilo prijedlog o dodjeli novčane pomoći obitelji nedavno tragično stradalog djeteta Tihomira Horvata u Vrtlarskom naselju u Općini Kotoriba, navodi se uz ostalo u priopćenju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙