FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalno povjerenstvo za suzbijanje HIV/AIDS-a ususret Svjetskom danu AIDS-a

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Nacionalno povjerenstvo zasuzbijanje HIV/AIDS-a na današnjoj je sjednici posebnu pažnjuposvetilo obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1.prosinca, i provedbi Hrvatskog nacionalnog programa za prevencijuHIV/AIDS-a od 2005. do 2010. u cilju očuvanja niske razine incidencijeHIV/AIDS-a u našoj zemlji.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Nacionalno povjerenstvo za suzbijanje HIV/AIDS-a na današnjoj je sjednici posebnu pažnju posvetilo obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, i provedbi Hrvatskog nacionalnog programa za prevenciju HIV/AIDS-a od 2005. do 2010. u cilju očuvanja niske razine incidencije HIV/AIDS-a u našoj zemlji.

"Iako epidemiološka situacija Hrvatsku svrstava u zemlje niskog pobola i nadalje treba provoditi i ojačati preventivne aktivnosti, posebno na području edukacije, kako za potrebe cjelokupne javnosti tako i za potrebe ciljanih skupina", stoji u Vladinu priopćenju sa sastanka Nacionalnog povjerenstva.

Iz Povjerenstva poručju da su pozitivni stavovi o HIV pozitivnim osobama najvažniji dio prevencije te pozivaju građane da "ponesu crvenu vrpcu u svojim srcima" u znak solidarnosti i tolerancije prema ljudima koji su često diskriminirani.

Također zahvaljuju svima koji pridonose suzbijanju HIV infekcije i time sudjeluju u podizanju kvalitete života sadašnjih i budućih generacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙