FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo 10 lokalnih dužnosnika

ZAGREB,14. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukobainteresa kaznilo je danas s po tri tisuće kuna 10 lokalnih čelnikakoji Povjerenstvu nisu dostavili svoje imovinske kartice.
ZAGREB,14. studenoga 2005.(Hina) - Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa kaznilo je danas s po tri tisuće kuna 10 lokalnih čelnika koji Povjerenstvu nisu dostavili svoje imovinske kartice.

Novčanom kaznom kažnjena su tako dva bivša gradonačelnika, koji su svoje imovinske kartice dostavili na početku, ali ne i po isteku mandata.

Riječ je o bivšem samoborskom gradonačelniku Žarku Adameku i njegovu kolegi iz Slavonskog Broda Jozi Meteru, izvijestio je predsjednik Povjerenstva Josip Leko nakon današnje sjednice Povjerenstva.

Po tri tisuće kuna s plaće će se obustaviti i bivšim načelnicima općina Baška, Bednja, Ivanska, Primošten, Slavonski Šamac, Sv. Filip Jakov i Tučepi.

Jednaka je kazna izrečena i sadašnjem načelniku općine Vinica Marjanu Kostanjcu, no kako je on novinarima kazao da je svoju karticu dostavio na vrijeme, Leko je najavio da će Povjerenstvo preispitati njegov slučaj.

Naglasio je da je Povjerenstvo zadovoljno reakcijom lokalnih dužnosnika na upozorenja iz Povjerenstva, budući da je prije mjesec i pol bilo više od 400, a sada je ostao samo jedan aktualni dužnosnik koji nije ispunio obveze iz Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je danas radilo i na slučaju Ivana Čehoka, koji je kao varaždinski gradonačelnik putovao u inozemstvo na račun strane tvrtke. Leko je izvijestio da je u tom slučaju nastavljen dokazni postupak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙