FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol o ravnopravnosti spolova

SPLIT, 15. studenoga 2005.(Hina) - "Učinkovitost institucionalnihmehanizama za provođenje načela ravnopravnosti spolova na lokalnojrazini" tema je okruglog stola održana danas u Splitu u organizacijiVladina Ureda za ravnopravnost spolova, splitske udruge "Domine" ižupanijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.
SPLIT, 15. studenoga 2005.(Hina) - "Učinkovitost institucionalnih mehanizama za provođenje načela ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini" tema je okruglog stola održana danas u Splitu u organizaciji Vladina Ureda za ravnopravnost spolova, splitske udruge "Domine" i županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Povod je skupu izradba nacrta 3. nacionalne politike za promicanje ravnopravnosti spolova od 2006. do 2010., dokumenta kojim bi se, među ostalim, trebale jasno odrediti ovlasti, uloge i način financiranja županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

Predstojnica Vladina Ureda Helena Štimac-Radin istaknula je kako položaj lokalnih povjerenstava mora biti jasniji, odnosno da bi nositelji gradskih i županijskih vlasti morali stvoriti uvjete za njihov normalan i učinkovit rad.

Podsjetila je i kako Splitsko-dalmatinska županija još nije osigurala novac i prostor za rad županijskog Povjerenstva, zbog čega ono ne može donijeti akcijski plan djelovanja.

Županijska povjerenstva, naglašeno je u raspravi, važan su čimbenik za provedbu politike rodne ravnopravnosti na lokalnoj razini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙