FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo: Čehok i A. Bagarić u sukobu interesa

ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ižupan Požeško-slavonski Antun Bagarić su u sukobu interesa, zaključiloje danas Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.
ZAGREB,21. studenoga(Hina) - Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i župan Požeško-slavonski Antun Bagarić su u sukobu interesa, zaključilo je danas Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Povjerenstvo je, prenio je novinarima, njegov predsjednik Josip Leko, zaključilo da je Čehok u sukobu interesa po tri osnove.

Naime, uz zastupničku plaću, kao gradonačelnik je primao mjesečnu naknadu od tri tisuće kuna, na što nema pravo.

Ako Čehok u roku od osam dana ne odustane od naknade, Povjerenstvo će u Gradskom vijeću Varaždina potaknuti raspravu o njegovoj odgovornosti, najavio je Leko.

Od Čehoka se ipak, dodao je, neće tražiti povrat novca, jer za to nema zakonskog uporišta.

Povjerenstvo smatra da je Čehok bio u sukobu interesa, i jer je pri kupovini zemljišta pogodovao osobi s kojom je interesno povezan.

Naime, kako je pojasnio Leko, Grad Varaždin je od privatnika kupio četiri parcele, s tim da su tri osobe za metar četvorni dobile po 20 eura, a četvrta 35 eura - radilo se o supruzi šefa Gospodarske komore, koji je Čehoka zamijenio u Nadzornom odboru varaždinske Slobodne zone.

Povjerenstvo će stoga podnijeti prijave Državnom odvjetništvu.

Prenio je i stav Povjerenstva da je Čehokov put u Kanadu, čije je troškove platila privatna tvrtka, sukob interesa.

No, ta je odluka, dodao je, samo načelne prirode, Povjerenstvo je odustalo od postupka, jer je Povjerenstvo u ranijem sazivu, na Čehokov zahtjev, o tome već raspravljalo.

Odluka Povjerenstva o Čehoku objavit će se u službenim glasilima na njegov trošak, a isto će se postupiti i u Bagarićevu slučaju.

Za Bagarića je Povjerenstvo ustanovilo sukob interesa, jer je interesno bio povezan sa sadašnjim dožupanom, ranije predsjenikom županijske skupštine Vladom Zecom, direktorom Kamen-ingrada.

Ta je tvrtka, naime, od Županijske Uprave za ceste dobila ukupno 12 milijuna kuna, a unatoč upozorenjima Državne revizije da se mora povući te novce, to nije učinjeno pune tri godine.

Povjerenstvo će i taj predmet proslijediti Državnom odvjetništvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙