FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan broj stipendija Zaklade "Zlatko Crnić"

ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Zaklada "Zlatko Crnić" dodijelila je24 stipendije redovnim studentima prava i tri poslijediplomantima,čime je broj stipendiranih u 12 godina postojanja Zaklade povećan naviše od 350.
ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Zaklada "Zlatko Crnić" dodijelila je 24 stipendije redovnim studentima prava i tri poslijediplomantima, čime je broj stipendiranih u 12 godina postojanja Zaklade povećan na više od 350.

Za rekordne 24 stipendije natjecalo se 46 studenata, a stipendije je dobilo 12 studenata zagrebačkog Pravnog fakulteta, šest studenata riječkog i četiri splitskog fakulteta, a dvije su dodijeljene u Osijek. Oni će, skupa s tri poslijediplomantice koje su također dobile stipendije, sa Zakladom ugovor potpisati sredinom prosinca u Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

Zaklada "Zlatko Crnić" nazvana je po predsjedniku Vrhovnog suda poginulom 1992. u prometnoj nesreći, utemeljena je 23. lipnja 1993. u Zagrebu kao nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija radi promicanja pravničke struke i poticanja težnji za vladavinom prava, a osobito radi stipendiranja studenata i poslijediplomanata prava.

Nakon trostrukog ubojstva na zagrebačkom Općinskom sudu, gdje je 1999. Mato Oraškić ubio sutkinju, odvjetnicu i bivšu suprugu, Zaklada brine i o dvoje djece ubijene sutkinje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙