FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji Akademije dramskih umjetnosti i HRT-a

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Dekan Akademije dramskih umjetnosti(ADU) Branko Ivanda i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT)Mirko Galić potpisali su danas sporazum o suradnji ADU-a i HRT-a uproizvodnji kratkih igranih i dokumentarnih filmova i TV drama.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Dekan Akademije dramskih umjetnosti (ADU) Branko Ivanda i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić potpisali su danas sporazum o suradnji ADU-a i HRT-a u proizvodnji kratkih igranih i dokumentarnih filmova i TV drama.

Sporazum se odnosi na proizvodnju po do šest kratkih igranih i dokumentarnih filmova studenata IV. godine filmske i TV režije, do osam kratkometražnih filmova studenata na studiju produkcije i do šest na studiju TV drame.

Potpisnici ugovora naglasili su kako HRT ulaže ugovorenu opremu, stručno osoblje, sinkronizaciju i laboratorijsku obradbu, a studentima III. i IV. godine dramaturgije osigurava praksu u Dramskom programu HRT-a. Također, HRT stječe pravo emitiranja, prikazivanja i prodaje djela koje obuhvaća sporazum.

Istaknuvši da je sporazum važan ne samo za studente ADU-a nego i za svu hrvatsku kulturu, ravnatelj Galić je istaknuo kako je to prvi put da se studentima završnih godina jamči pomoć u snimanja svojih ranih radova.

Branko Ivanda je rekao kako je sporazum vrlo koristan za studente te da je to i "zajednički rad na jedinstvenoj hrvatskoj kulturnoj platformi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙