FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Udruga nezaposlenih stipendira trojicu studenata

OSIJEK, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik osječke Udrugenezaposlenih Miroslav Levaković potpisao je danas u Županijskojkomori u Osijeku ugovor o stipendiranju trojice studenata osječkogSveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" čiji su roditeljinezaposleni.
OSIJEK, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik osječke Udruge nezaposlenih Miroslav Levaković potpisao je danas u Županijskoj komori u Osijeku ugovor o stipendiranju trojice studenata osječkog Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" čiji su roditelji nezaposleni.

Po 500 kuna na mjesec dobivat će godinu dana studenti Nikola Morača (na trećoj godini Poljoprivrednog fakulteta) iz Osijeka, Saša Stanković (četvrta godina Elektrotehničkog fakulteta) iz Osijeka i Krunoslav Mikolašević (četvrta godina Medicinskog fakulteta) iz Đakova.

Danas su studentima uručene i prve uplatnice za studeni. Po riječima Miroslava Levakovića novac je osigurala Agencija za povremeni posao koju je osnovala Udruga nezaposlenih, a prvi posao koji je našla za nezaposlene bilo je očitavanje plinskih brojila i podjela uplatnica HEP-a.

Potporom grada Osijeka i Osječko-baranjske županije Udruga je osnovala trgovačko društvo Usluga d.o.o. preko kojega nezaposleni obavljaju sezonske i povremene poslove u poljoprivredi i šumarstvu, čišćenju zgrada i ureda, "ali i sve ostale poslove koji se mogu naći", kazao je Levaković. Samo prošle godine 664 stalna i sezonska radnika Usluge i Agencije "odradili" su 189.000 radnih sati, za što su primili plaću na vrijeme, dodao je.

U početku ove godine Udruga je osnovala i Informatičku školu za nezaposlene koja polaznike osposobljava za računalnog i knjigovodstvenog operatera.

Levaković je podsjetio da je po podatcima Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji potkraj rujna bilo 30.244 nezaposlena, a samo u Osijeku 11.441.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙