FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 1. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 1. prosinca.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 1. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici Državnog zavoda za statistiku na konferenciji za novinare predstavit će nove pokazatelje o kapacitetima u trgovini na malo. Provedenim istraživanjem prikupljeni su podaci o prodajnoj površini, zaposlenima i prometu prema trgovačkim strukama te tipovima prodavaonica i drugih oblika prodaje na malo. Tim podacima ne raspolaže se još od 1989. Istraživanjem, provedenim ove godine, obuhvaćeni su svi poslovni subjekti (pravne osobe i obrtnici) koji obavljaju djelatnost trgovine na malo. Zbirni rezultati istraživanja koristit će se za analizu stanja maloprodajnih kapaciteta u zemlji, za planiranje politike razvoja trgovine na malo, za ocjenu potreba i mogućnosti investicijskih ulaganja u području trgovine, a poslovnim subjektima služit će za ocjenu njihova položaja na tržištu i za planiranje poslovne politike (11,00 sati, DZS, Ilica 3).

ZAGREB - Zagrebačka i Bečka burza potpisat će sporazum o suradnji i razumijevanju nakon čega su predviđene izjave za novinare direktora dviju burzi (17,00 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200).

ZAGREB - Stalno izabrano sudište i Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) te Hrvatska arbitražna udruga organizatori su dvodnevnog savjetovanja - 13. Hrvatskih dana arbitraže i mirenja. Savjetovanje će okupiti stručnjake s područja prava iz Hrvatske, Makedonije, Austrije, Srbije i Crne Gore, Slovenije i Švedske koji će održati predavanja o arbitraži i mirenju. Cilj skupa je upoznati domaću stručnu javnost s arbitražom, ali i strane stručnjake s načinom rješavanja sporova u Hrvatskoj (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U sklopu Dana Agencije za zaštitu okoliša bit će predstavljen rad i projekti Agencije u 2005. godini, te prezentiran projekt Corine Land Cover 2000 - Hrvatska. Corine projekt pokrenut je 1985. odlukom Europske komisije, a cilj Corine Land Cover projekta bila je izrada baze podataka o pokrovu zemljišta po jedinstvenoj metodologiji. Baza podataka Corine Land Cover 2000 - Hrvatska rezultat je projekta kojega je 2002. pokrenulo Ministarstvo zaštite okoliša, a predstavlja digitalnu ažurnu bazu podataka usklađenu s podacima pokrova zemljišta cijele EU (10,30 sati, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49).

ZAGREB - INA-Naftaplin u deset je mjeseci ove godine na domaćim poljima proizveo ukupno 527.572 tone nafte te još 78.371 tonu sa polja u Egiptu. Uz to, proizvedeno je 259.158 tona kondenzata, pa je ukupna proizvodnja kapljevine dosegnula 865.102 tone, objavljeno je iz Ine. Proizvodnja nafte zaostaje za planom, a razlog tomu je pomaknuta isporuka iz Angole koja će se umjesto u listopadu realizirati u studenome. Riječ je o 66.800 tona. Prema Ininim podatcima o proizvodnji prirodnog plina, na kopnenim poljima u Panonu u deset je mjeseci proizvedeno 1,15 milijardi prostornih metara. U podmorju Jadrana, na polju Ivana proizvedeno je 283 milijuna, a na polju Marica 87 milijuna kubika plina. Time je ukupna proizvodnja plina iznosila 1,52 milijardi prostornih metara.

ZAGREB - U Zagrebu je u prvih devet mjeseci ove godine izdano 1.011 građevnih dozvola, od kojih se 84,2 posto odnosi na novogradnje, a samo 15,8 posto na rekonstrukcije, pokazuju najnoviji podaci Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Ukupna predviđena vrijednost radova po tim dozvolama je 3,2 milijardi kuna, od čega se 2,64 milijardi kuna odnosi na zgrade, a 558,8 milijuna kuna na ostale građevine. Građevnim dozvolama izdanim u Zagrebu u prva tri kvartala ove godine predviđena je izgradnja 4.290 stanova, ukupne korisne površine 341.703 četvornih metara ili prosječno 79,6 kvadrata po stanu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙