FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nicholas Burns na ministarskom sastanku OESS-a u Ljubljani

LJUBLJANA,30. studenoga 2005.(Hina) - Na zasjedanju Vijeća ministaraOESS-a u ponedjeljak i utorak u Sloveniji koja ove godine predsjedatom organizacijom neće prisustvovati državna tajnica SAD-a CondolizzaRice. Kako je u srijedu potvrđeno u Washingtonu umjesto nje na skupu uLjubljani američko će izaslanstvo voditi Nicholas Burns, zamjenikdržavne tajnice a u Ljubljanu će doći već u nedjelju.
LJUBLJANA,30. studenoga 2005.(Hina) - Na zasjedanju Vijeća ministara OESS-a u ponedjeljak i utorak u Sloveniji koja ove godine predsjeda tom organizacijom neće prisustvovati državna tajnica SAD-a Condolizza Rice. Kako je u srijedu potvrđeno u Washingtonu umjesto nje na skupu u Ljubljani američko će izaslanstvo voditi Nicholas Burns, zamjenik državne tajnice a u Ljubljanu će doći već u nedjelju.

Kako je priopćio američki State department, Burns će na sastanku ministara OESS-a izraziti snažnu potporu SAD-a toj organizaciji u širenju demokracije, sigurnosti i ljudskih prava na području Euroazije u 30 proteklih godina otkako je potpisana završna povelja iz Helsinkija.

Na sastanku u Ljubljani, najvećem političkom skupu te vrste u Sloveniji, očekuje se dolazak 45 ministara vanjskih poslova država članica OESS-a. Zasjedanje će, kako se doznaje, u ponedjeljak otvoriti slovenski predsjednik Janez Drnovšek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙