FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Solana ponudio pomoć u odnosima s Hrvatskom

BRUXELLES/LJUBLJANA,24. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel sastao se u četvrtak u Bruxellesu spovjerenikom Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost JavieromSolanom nakon čega je izjavio da je Solana ponudio svoju pomoć urješavanju otvorenih pitanja u odnosima Slovenije i Hrvatske.
BRUXELLES/LJUBLJANA,24. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel sastao se u četvrtak u Bruxellesu s povjerenikom Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom nakon čega je izjavio da je Solana ponudio svoju pomoć u rješavanju otvorenih pitanja u odnosima Slovenije i Hrvatske.

"Solana je ponudio svoju pomoć u rješavanju otvorenih pitanja između Slovenije i Hrvatske. Slovenija želi zajedno s Hrvatskom iskoristiti razdoblje njezinih pregovora s Europskom unijom kao priliku da se riješe neki međusobni problemi", izjavio je Rupel nakon sastanka sa Solanom na kojemu je, kako javljaju slovenski mediji, bilo riječi i o slovenskom predsjedanju OESS-om i rješavanju budućeg statusa Kosova.

Rupel je u izjavi za medije nakon sastanka rekao da je Solani među ostalim objasnio slovenska stajališta o nekim otvorenim pitanjima između Slovenije i Hrvatske, kao što su pitanje granice, štednja hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci, granični prijelazi i ribarstvo, te da te probleme Slovenija u okviru pristupanja Hrvatske Europskoj uniji namjerava rješavati "na dva kolosijeka".

Rupel je dodao da je Slovenija zainteresirana da se pojedini od tih problema rješavaju u sklopu procesa u kojem će Hrvatska s EU-om zatvarati pojedina pregovaračka poglavlja u sklopu usvajanja europske pravne stečevine, a s druge strane u okviru sastanaka Vijeća ministara Europske unije na kojima Slovenija kao članica već sudjeluje.

Solana je svoju pomoć ponudio kao glavni tajnik Ministarskog vijeća Europske unije, rekao je Rupel, ne precizirajući detalje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙