FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pozdravila odličnu suradnju Hrvatske i OESS-a

BRUXELLES, 15. studenog 2005. (Hina) - Europska unija je u utorakpozdravila "odličnu suradnju" Hrvatske s Misijom OESS-a, ocjenivši data misija služi kao model djelatne potpore na putu prema stvaranjudemokratskih uvjeta.
BRUXELLES, 15. studenog 2005. (Hina) - Europska unija je u utorak pozdravila "odličnu suradnju" Hrvatske s Misijom OESS-a, ocjenivši da ta misija služi kao model djelatne potpore na putu prema stvaranju demokratskih uvjeta.

"Europska unija visoko cijeni odličnu suradnju između Misije OESS-a i Hrvatske kao zemlje domaćina. Misija OESS-a služi kao model djelatne potpore u stvaranju demokratskih uvjeta", stoji u izjavu, objavljenoj u utorak navečer na web-stranici britanskog predsjedništva EU-a.

U izjavi se pozdravlja sudjelovanje hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović na izvanrednom zasjedanju Stalnog vijeća OESS-a u Beču.

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je članove Stalnog odbora o pomacima u ispunjavanju međunarodnih obveza, uvjeta iz mandata Misije OESS-a, kao i o povratku izbjeglica, reformskim procesima i intenziviranju regionalne suradnje.

"Priznajemo i pozdravljamo napredak koji je Hrvatska učinila u nekoliko područja, posebice vidljivi napredak u regionalnoj suradnji i pomirenju kao i usvajanje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, čiju punu provedbu snažno ohrabrujemo", kaže se u izjavi EU-a.

U izjavi se dodaje da Hrvatskoj ostaje još veliki posao na području vladavine zakona, pravosudne reforme, povratka i reintegracije izbjeglica te na povećanju zastupljenosti manjina u administraciji sukladno relevatnom zakonodavstvu.

Hrvatska i Misija OESS-a "trebaju se i dalje usredotočavati na ta područja jer su ona povezana s prevladavanjem nasljeđa prošlosti. U tom kontekstu, ističemo važnost pune suradnje s ICTY-em, koja je ključna za uspjeh pristupnih pregovora", kaže se u izjavi Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙