FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zasjedanje OESS-a idućeg tjedna u Ljubljani

LJUBLJANA,29. studenoga 2005.(Hina) - U ponedjeljak i utorak idućegtjedna u Ljubljani će se održati sastanak Vijeća ministaraOrganizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), a riječ je onajvećem političkom događaju u Sloveniji koja je ove godinepredsjedala tom organizacijom.
LJUBLJANA,29. studenoga 2005.(Hina) - U ponedjeljak i utorak idućeg tjedna u Ljubljani će se održati sastanak Vijeća ministara Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), a riječ je o najvećem političkom događaju u Sloveniji koja je ove godine predsjedala tom organizacijom.

"Slovensko predsjedanje OESS-om bilo je uspješno", izjavio je na konferenciji za novinare u utorak voditelj skupine za pripremu sastanka u Ljubljani Boris Frlec.

Za skup koji će se održati u prostoru obnovljenog Gospodarskog razstavišča (ljubljanskog sajma) u središtu Ljubljane akreditiralo se gotovo 300 novinara. Skupu će prisustvovati oko 700 predstavnika, članova 80 izaslanstava država-članica, partnerskih država i međunarodnih organizacija.

Izaslanstva 45 država članica OESS-a vodit će ministri vanjskih poslova, dok će ostalih 10 članica zastupati zamjenici ili državni tajnici.

Nazočnost na ljubljanskom skupu nije potvrdila američka državna tajnica Condolizza Rice koja će od 5. do 9. prosinca boraviti na europskoj turneji tijekom koje će, kako je priopćio State Department, boraviti u Njemačkoj, Rumunjskoj, Ukrajini i Belgiji.

Na ministarskom zasjedanju OESS-a u Ljubljani, kako je najavljeno, trebala bi biti usvojena i završna deklaracija čiji je nacrt već usklađen, ali je za njezino donošenje potrebna suglasnost svih članica na zasjedanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙