FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 30. studenoga

ZAGREB, 30. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 30. studenog.
ZAGREB, 30. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 30. studenog.

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) organizator je 2. kongresa malih i srednjih poduzetnika pod nazivom "Budi svoj gospodar". Na otvaranju kongresa govorit će i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Tema kongresa je poslovanje na crno, odnosno bit će riječi o uzrocima rada na crno, njegovim posljedicama i rješenjima za sprečavanje poslovanja na crno koje predstavlja sve veći problem. Cilj je kongresa kroz zajedničku raspravu poduzetnika, predstavnika sindikata, Državnog inspektorata i Vlade pokušati pronaći rješenja za suzbijanje rada na crno. (12,00 sati, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski).

ZAGREB - Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK - Komore Zagreb raspravljat će se o gospodarskom stanju i perspektivama razvoja Hrvatske, s posebnim naglaskom na proces pregovaranja i pridruživanja Europskoj uniji (11,00 sati, HGK - Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog seljačkog saveza na konferenciji za novinare govorit će o problemima u poljoprivredi, o, kako su najavili, smanjenju i kašnjenju poticaja, nebrizi vlasti o hrvatskoj poljoprivredi u trenucima ulaska u Europsku uniju, smanjivanju sredstava za poljoprivredne subvencije te visokoj cijeni plavog dizela (12,00 sati, HSS, Zvonimirova 17/III).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslovnih žena Krug održat će konferenciju za novinare u povodu deset godina svoga djelovanja. Članice Udruge govorit će o položaju i postignućima poslovnih žena, aktivnostima i ciljevima za sljedeću godinu, ženskom poduzetništvu te sudjelovanju na značajnim međunarodnim projektima (18,15 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici kompanije BenQ Mobile na konferenciji za novinare predstavit će svoje poslovne planove i strategiju (11,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Zaposlenost u Hrvatskoj u listopadu ove godine zabilježila je smanjenje za 0,5 posto u odnosu na rujan. To je drugi mjesec zaredom kako se bilježi pad zaposlenosti, nakon što je u prethodnih šest mjeseci zaredom ostvaren porast broja zaposlenih. Ukupno zaposlenih u listopadu 2005. u Hrvatskoj je bilo 1.412.763, što je za 7.199 osoba manje nego u rujnu. Po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u listopadu broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.106.043 ili 0,2 posto manje nego u mjesecu prije. U obrtu i slobodnim profesijama u listopadu je zabilježen pad broja zaposlenih za 1,8 posto, a poljoprivrednika, aktivnih osiguranika, bilo 1,2 posto manje nego u rujnu.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u listopadu ove godine bila veća za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je na godišnjoj razini, prema listopadu prošle godine, zabilježen rast od 5,7 posto, desezonirani su podatci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od studenoga 2004. do listopada 2005. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od studenoga 2003. do listopada 2004. veća je pak za 5 posto. Ti su podaci izračunati iz indeksa trend-ciklusa koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙