FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Japana pri UN-u nadgledat će sankcije Siriji

NEW YORK, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Veleposlanik Japana pri UN-azadužen je za predsjedanje odbora za nadziranje sankcija koje prijeteSiriji ako u potpunosti ne surađuje u istrazi UN-a o ubojstvunekadašnjeg libanonskog premijera Rafika Haririja.
NEW YORK, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Veleposlanik Japana pri UN-a zadužen je za predsjedanje odbora za nadziranje sankcija koje prijete Siriji ako u potpunosti ne surađuje u istrazi UN-a o ubojstvu nekadašnjeg libanonskog premijera Rafika Haririja.

Japanskom veleposlaniku Kenzu Oshimi u tom će se zadatku pridružiti veleposlanici Danske Ellen Loj i Rumunjske Mihnea Motoc, ističe se u priopćenju koji je u utorak izdao predsjedavajući Vijeća sigurnosti UN Andrej Denisov.

Rezolucijom 1636, usvojenom jednoglasno 31. listopada, naloženo je da Sirija surađuje u istrazi UN-a i uhiti svakog sirijskog dužnosnika ili običnog građanina osumnjičene za umiješanost u ubojstvo. Njome su se određivale i individualne sankcije, pod izvjesnim uvjetima, - zamrzavanje financijskih sredstava u inozemstvu i zabrana putovanja - protiv istih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙