FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonski premijer smiruje stanje na granici

BEJRUT, 22. studenog 2005. (Hina/dpa) - Libanonski premijer FuadSeniora razgovarao je u utorak sa stranim veleposlanicima i ostalimvisokim dužnosnicima kako bi smirio stanje na libanonsko-izraelskojgranici, nakon što su u incidentima na južnoj granici ubijenačetvorica gerilaca Hezbolaha.
BEJRUT, 22. studenog 2005. (Hina/dpa) - Libanonski premijer Fuad Seniora razgovarao je u utorak sa stranim veleposlanicima i ostalim visokim dužnosnicima kako bi smirio stanje na libanonsko-izraelskoj granici, nakon što su u incidentima na južnoj granici ubijena četvorica gerilaca Hezbolaha.

Prema izjavi bliskog suradnika Seniore, premijer je razgovarao s veleposlanicima Francuske i SAD-a, zapovjednikom snaga UN-a u južnom Libanonu i predstavnikom glavnog tajnika UN-a u Libanonu Gierom Pedersenom. Seniora se također sastao s predstavnicima Hezbolaha.

Izvori su njemačkoj agenciji Deutsche Presse-Agentur kazali da je stanje u južnom Libanonu "i dalje napeto, te da u području u kojem su u ponedjeljak izbili sukobi između Hezbolaha i izraelske vojske vlada nelagodno zatišje".

Sukobi su izbili na 62. godišnjicu libanonske nezavisnosti. Izrael tvrdi da je šijitska milicija prva napala njegove vojnike, no Hezbolah poručuje da su njegovi borci napali izraelsku ophodnju tek nakon što je prešla u libanonsko područje, preko crte razgraničenja koju je odredio UN.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙