FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Staničić: Položaj Hrvata u SCG se poboljšao, ali još ima problema

NOVI SAD, 2. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Srbiji iCrnoj Gori Tonči Staničić, koji je u srijedu u Novom Sadu održaopredavanje na temu "EU-iskustva Hrvatske" u okviru Škole zademokraciju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, izjavio jenovinarima da se položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji značajnopoboljšao, ali i ocijenio da još ima problema u poštivanju njihovihprava.
NOVI SAD, 2. studenog 2005.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Tonči Staničić, koji je u srijedu u Novom Sadu održao predavanje na temu "EU-iskustva Hrvatske" u okviru Škole za demokraciju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, izjavio je novinarima da se položaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji značajno poboljšao, ali i ocijenio da još ima problema u poštivanju njihovih prava.

Komentirajući Deklaraciju o položaju Hrvata u Vojvodini, koju je nedavno usvojio Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), on je rekao kako ta deklaracija ne može utjecati negativno na odnose dvije zemlje.

"Ne vidim razloga zašto bi se netko trebao uzbuđivati ili negativno reagirati na tu deklaraciju jer, koliko je meni poznato, svi problemi koji su navedeni u njoj zaista i postoje", rekao je Staničić.

On je ocijenio da je položaj Hrvata u SCG danas neusporedivo bolji nego ranije, jer su priznati za nacionalnu manjinu i imaju svoje nacionalno vijeće, ali je dodao da je problem što nemaju svoju emisiju na televiziji, nakon što je emisija "TV divani" skinuta s programa iz nepoznatih razloga.

"Umjesto toga sada se radi emisija koja je uglavnom folklorna i koju rade, kako se to političkim rječnikom kaže, neki podobni Hrvati. Ne vidim zašto je taj problem morao iskrsnuti", rekao Staničić.

Staničić je također rekao da je izuzetno zadovoljan stupnjem normaliziranja odnosa Hrvatske i SCG.

"Odnosi SCG i Hrvatske idu uzlaznom crtom, iako ne onako brzo kako bi mogli ići. Ali, ako se ima u vidu što smo mi sve u našim odnosima preživljavali u prošlom desetljeću, ja sam izuzetno zadovoljan stupnjem u kojemu se naši odnosi nalaze danas", rekao je Staničić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙