FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat prometnika vlakova protiv sporazuma pet sindikata i Uprave HŽ-a

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Sindikat prometnika vlakovaHrvatske (SPVH) priopćio je danas da su sindikati HŽ-a današnjimpostupkom mirenja i odustajanjem od za sutra najavljenog štrajkaprešutjeli radnicima Hrvatskih željeznica da su pristali na smanjenjeprava željezničara.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Sindikat prometnika vlakova Hrvatske (SPVH) priopćio je danas da su sindikati HŽ-a današnjim postupkom mirenja i odustajanjem od za sutra najavljenog štrajka prešutjeli radnicima Hrvatskih željeznica da su pristali na smanjenje prava željezničara.

SPVH podsjeća kako su sporazumom o mirnom završetku prosvjeda pet sindikata i Uprava HŽ-a ugovorili brisanje članka iz Kolektivnoga ugovora koji regulira usklađivanje rasta cijena sata rada s rastom troškova života.

Tvrde kako su "na taj način pristali da željezničari od 1. siječnja 2006. ne dobiju povećanje koje im je bilo utvrđeno u vrijedećem Kolektivnom ugovoru". Također ocjenjuju da su tako "svakom radniku oduzeli 200 do 300 kuna mjesečnog povećanja plaće".

Sindikat strojovođa Hrvatske i Sindikat prometnika vlakova Hrvatske ne prihvaćaju ovakav rasplet događaja, podsjećaju u priopćenju dodajući kako su o svom stajalištu obavijestili Upravu HŽ-a i ministra mora, turizma, prometa i razvitka.

Sindikat željezničara Hrvatske, Sindikat infrastrukture HŽ-a, Sindikat tehničkoga pregleda vagona i vlakova HŽ-a, Sindikat hrvatskih željezničara i Nezavisni sindikat HŽ-a Ploče i Uprava HŽ-a danas su završili postupak mirenja u sporu oko sklapanja Kolektivnoga ugovora. Nakon što je Uprava pristala produžiti vrijedeći Kolektivni ugovor do kraja svibnja 2006., sindikati su otkazali dvosatni štrajk upozorenja najavljen za srijedu, 30. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙