FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS osuđuje Vladu jer je poslala proračun u proceduru prije razgovora sa socijalnim partnerima

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) udanašnjem priopćenju osuđuje postupak Vlade koja je prijedlogproračuna za 2006. uputila u saborsku proceduru, a da prethodno nijepružila priliku socijalnim partnerima da o tome iskažu svojastajališta.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem priopćenju osuđuje postupak Vlade koja je prijedlog proračuna za 2006. uputila u saborsku proceduru, a da prethodno nije pružila priliku socijalnim partnerima da o tome iskažu svoja stajališta.

HUS zbog toga, kao i činjenice da je kvaliteta socijalnog dijaloga nezadovoljavajuća (npr. potpredsjednik hrvatske Vlade zadužen za gospodarstvo Damir Polančec je nedostupan nekoliko mjeseci za predstavnike HUS-a) upućuje oštar prosvjed premijeru Ivi Sanaderu.

HUS poziva sve sindikalne središnjice u Hrvatskoj i udruge civilnog društva, posebice udruge umirovljenika, da zajedno organiziraju potpisivanje peticije građana s ciljem ukidanja povlaštenih mirovina saborskih zastupnika i državnih dužnosnika.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa nadbiskupom Josipom Bozanićem HUS je uvjeren da će zajedno s Katoličkom crkvom uspjeti u donošenju zakona koji će regulirati rad nedjeljom na opće zadovoljstvo hrvatskog radništva.

HUS u priopćenju također upućuje poziv svim političkim strankama na zajednički nastup s ciljem promicanja socijalno-ekonomskih interesa svih hrvatskih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙