FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije izrazio ogorčenje položajem policajaca

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH)izrazio je danas svoje duboko ogorčenje položajem u kojem se nalazepolicajci u Hrvatskoj reagirajući na jučerašnju "dramu" u kojoj jebivši branitelj Antun Oškrt u Gornjoj Jelenskoj pucnjevima i bacanjembombi na policijsku patrolu ugrozio živote policijskih službenika, alii svojih sumještana.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) izrazio je danas svoje duboko ogorčenje položajem u kojem se nalaze policajci u Hrvatskoj reagirajući na jučerašnju "dramu" u kojoj je bivši branitelj Antun Oškrt u Gornjoj Jelenskoj pucnjevima i bacanjem bombi na policijsku patrolu ugrozio živote policijskih službenika, ali i svojih sumještana.

Antun Oškrt predao se jučer poslijepodne policiji dobrovoljno bez ikakve prisile nakon što je oko svoje kuće u Gornjoj Jelenskoj kod Popovače preksinoć iz "kalašnjikova" pucao oko kuće te nakon toga u više navrata pucao na policajce iz pištolja i bacio ručne bombe na službena policijska vozila. Bombe su oštetile dva policijska automobila, a u eksplozijama nije bilo ozlijeđenih policajaca.

Sindikat u priopćenju ističe da je "najnoviji pokušaj ubojstva policajaca prilikom obavljanja službene dužnosti povod za ponovljeni javni zahtjev za ubrzavanje postupka izmjena Kaznenog zakona ali i Zakona o policiji koje bi u znatnoj mjeri pridonijeli kvalitetnijoj zaštiti policijskih službenika u obavljanju njihove službe".

Stoga još jednom pozivaju odgovorne u Vladi i Hrvatskome saboru na što hitnije postupanje i donošenje predloženih zakonskih izmjena kako bi hrvatski čuvari javnoga reda i mira mogli što kvalitetnije obavljati svoju dužnost na zadovoljstvo svih građana Republike Hrvatske.

Zahtjevi Sindikata policije Hrvatske za povećanjem kazne za ubojstvo i napade na policijske službenike svakoga dana dobivaju sve jače uporište u dnevnim događanjima u gradovima i mjestima u Hrvatskoj, dok su počinitelji takvih napada nedovoljno kažnjeni, što pridonosi stalnoj prijetnji za javni red i mir, ali i ugroženosti života i policijskih djelatnika i svih građana, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙