FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava splitskog Končara: imamo teškoća, ali nema razloga za štrajk

SPLIT, 25. studenog 2005. (Hina) - Uprava splitskoga Končara reagiralaje danas na jučerašnju konferenciju za novinare Sindikata metalacaHrvatske na kojoj je njezin regionalni povjerenik za Dalmaciju najaviomogućnost štrajka ako se ne isplate plaće za rujan i listopad terazlika umanjenih plaća za 20 posto od ožujka.
SPLIT, 25. studenog 2005. (Hina) - Uprava splitskoga Končara reagirala je danas na jučerašnju konferenciju za novinare Sindikata metalaca Hrvatske na kojoj je njezin regionalni povjerenik za Dalmaciju najavio mogućnost štrajka ako se ne isplate plaće za rujan i listopad te razlika umanjenih plaća za 20 posto od ožujka.

U priopćenju dostavljenom Hini kaže se da su plaće svim djelatnicima u tvrtki, odnosno dioničkom društvu "Končar - električni uređaji" d.d. u Splitu od ožujka smanjeni za 20 posto i to isključivo zbog slabih rezultata poslovanja.

Što se pak tiče kašnjenja plaća za rujan i listopad, u priopćenju ne spominju rujansku plaću, a o plaći za listopad kažu da ona ne kasni jer se za prethodni mjesec isplaćuje u trećoj dekadi tekućeg mjeseca.

Osvrćući se na zabrinutost sindikata i radnika za vrijedan prostor na kojemu se nalazi splitski Končar, njegova uprava kaže da su vlasnici splitskog Končara vlasnici dionica, a ne prostora koji bi prenamijenili, te da ni u jednoj prilici nisu iskazali takvu namjeru.

Uprava splitskoga Končara na kraju ističe da je to kvalitetna tvrtka te da je njezina najveća vrijednost u kadrovima koji su, uz ostalo, izgradili sve elektroenergetske uređaje na brodovima izgrađenima u Brodosplitu i Brodotrogiru.

"Višegodišnji smo uspješni izvođači u gigantima, kao što su Dalmacijacement i Aluminij u Mostaru, a Saudijskoj Arabiji isporučili smo šest trafostanica", kaže se, uz ostalo, u priopćenju Uprave splitskog Končara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙