FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS protiv godišnje kvote radnih dozvola za strance

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) udanašnjem se priopćenju usprotivila prijedlogu godišnje kvote radnihdozvola za zapošljavanje stranaca za 2006.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem se priopćenju usprotivila prijedlogu godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca za 2006.

Tim prijedlogom godišnja kvota za novo zaposlene strance iznosi 2.630 radnih dozvola: za turizam 516 radnih dozvola; brodogradnju 548 dozvola; građevinarstvo 1.491 dozvolu; znanost i obrazovanje 10 dozvola; zdravstvo 16 dozvola; kulturu 45 radnih dozvola i promet 4 radne dozvole.

U Hrvatskoj je evidentirano više od 300.000 nezaposlenih, pa je nevjerojatno da se među njima ne može naći ljudi odgovarajuće struke raspoloživih za rad, ističe HUS.

U kvoti za brodogradnju nalaze se npr. zanimanja kao što su brusač i pomoćni ličilac, dakle radnici bez stručne spreme, pa HUS ne vidi razloga za uvoz radne snage toga profila.

Očito se predlaganjem tako velikog broja radnih dozvola za 2006. ide linijom manjeg otpora te se na taj način pokušavaju nadomjestiti manjkavosti u sustavima školstva, zapošljavanja i nagrađivanja rada deficitarnih zanimanja, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙