FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neuspješni pregovori između Vlade i sindikata javnih službi

ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Današnji pregovori između Vlade isedam sindikata javnih službi završeni su bez rezultata jer je nazahtjev sindikata o 8-postotnom rastu osnovice za plaće u javnim idržavnim službama Vlada odgovorila s rastom osnovice od tek tri posto,priopćili su danas sindikati javnih službi.
ZAGREB, 31. listopada 2005. (Hina) - Današnji pregovori između Vlade i sedam sindikata javnih službi završeni su bez rezultata jer je na zahtjev sindikata o 8-postotnom rastu osnovice za plaće u javnim i državnim službama Vlada odgovorila s rastom osnovice od tek tri posto, priopćili su danas sindikati javnih službi.

"Sindikati javnih službi to smatraju apsolutno nedostatnim i odbijaju prihvatiti potpisivanje kolektivnog ugovora s tako niskim rastom plaća", stoji u priopćenju koje je potpisao Vilim Ribić, koordinator Pregovaračkog tima.

Sindikati ocjenjuju kako će po svemu sudeći Vlada drugu godinu za redom ostati bez kolektivnog ugovora u javnim službama. Time Vlada ostaje bez jamstva socijalnog mira, a isplaćujući povišicu bez potpore sindikalnog članstva, upozoravaju sindikati.

Sindikati javnih službi upozorili su stoga Vladu da je takva politika plaća daljnji doprinos kadrovskoj devastaciji javnih i državnih službi. Sindikati nisu prihvatili obrazloženje da u državi nema sredstava.

Osnovica za plaće u javnim službama u zadnje četiri godine zaostaje 20 posto za plaćama u privredi. Takva diskrepancija nepravedna je i štetna za razvoj javnih službi, a time i za razvoj Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Sindikate također ne zadovoljava niti Vladin stav da božičnica, regres i dar za djecu ostaju na razini kao i prethodnih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙