FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo znanosti osudilo nasilje u školama

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta osudilo je u današnjem priopćenju sve oblike nasilja međudjecom i nad djecom te nad prosvjetnim djelatnicima.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa osudilo je u današnjem priopćenju sve oblike nasilja među djecom i nad djecom te nad prosvjetnim djelatnicima.

Ministarstvo je poduprlo zahtjeve Sindikata "Preporoda" glede trajna uklanjanja nasilja u školama, poručivši kako ni jedan oblik nasilja u školama ne će dopuštati te da će u suradnji s mjerodavnim tijelima kao i do sada oštro reagirati na svaku pojavu nasilja u školama.

Sindikat "Preporod" na današnjoj je konferenciji za novinare prozvao prosvjetne vlasti zbog nedjelotvornosti u uklanjanju sve većeg nasilja u školama, najavio da će zatražiti raspravu u Hrvatskom saboru o stanju sigurnosti u školama te inicirati zajednički nastup svih školskih sindikata prema Ministarstvu znanosti.

U priopćenju Ministarstva se podsjeća kako je Vlada razvila Nacionalni program za borbu protiv nasilja među mladima, u okviru kojega je provedeno istraživanje o maloljetničkoj delikvenciji. Rezultati istraživanja pokazuju da su maloljetnička delikvencija i nasilje u školama u zadnjih nekoliko godina u padu, navodi se u priopćenju i dodaje da je te rezultate potvrdilo i istraživanje Instituta za društvena istraživanja u okviru UNICEF-ove akcije "Stop nasilju u školama".

"Vlada je ove godine izdvojila oko 10 milijuna kuna za sve projekte Ministarstva za preventivno djelovanje, ali na žalost i uklanjanja posljedica nasilja", navodi se.

Također, Ministarstvo je educiralo 900 stručnih suradnika u svim osnovnim školama, a u tijeku je izobrazba još 450 stručnih suradnika u srednjim školama i učeničkim domovima. U svim osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima imenovano je 1350 voditelja preventivnih aktivnosti zaduženih za provedbu Vladina programa za borbu protiv nasilja među mladima.

Ministarstvo je u suradnji s Društvom za psihološku pomoć educiralo gotovo 60 stručnjaka koji su članovi timova za krizne intervencije, a njihov će se broj do kraja godine povećati tako da ćemo ustanoviti 21 tim za takve intervencije, u svakoj županiji po jedan, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙