FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: "Lipi" zlato na natjecanju u Pragu

OSIJEK, 29. studenoga 2005.(Hina) - Osječko Hrvatsko pjevačko društvo"Lipa" nedavno je na 15. međunarodnom natjecanju adventskih i božićnihskladba u Pragu osvojilo zlatnu plaketu, ušavši među tri najboljamješovita zbora, te nagradu "Petra Ebena", koja nosi ime poutemeljitelju natjecanja, izvijestili su na današnjoj konferenciji zanovinare predstavnici "Lipe".
OSIJEK, 29. studenoga 2005.(Hina) - Osječko Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa" nedavno je na 15. međunarodnom natjecanju adventskih i božićnih skladba u Pragu osvojilo zlatnu plaketu, ušavši među tri najbolja mješovita zbora, te nagradu "Petra Ebena", koja nosi ime po utemeljitelju natjecanja, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici "Lipe".

Na natjecanju u Pragu nastupilo je 55 pjevačkih zborova iz 15 država. Zlatna plaketa jedan je od najvećih uspjeha u povijesti "Lipe", a riječ je o desetom takvom priznanju na domaćim i međunarodnim natjecanjima u zadnjih 13 godina, kazao je vršitelj dužnosti predsjednika HPD-a "Lipe" Josip Uglik. Ocijenio je kako je taj uspjeh ujedno velika promidžba za grad Osijek, Županiju i državu.

Dirigentica zbora Valerija Fischbah navela je kako je "Lipa" u Pragu izvela pet pjesama, od toga dvije skladbe hrvatskih autora, dodavši kako je na praškom natjecanju konkurencija bila najjača do sada, pa je, kako smatra, to i najveći uspjeh zbora.

Podsjetivši kako je "Lipa" utemeljena 1876., dopredsjednik toga društva Frano Pešut kazao je kako će se iduće godine obilježiti 130. obljetnica osnutka. Među ostalim, bit će izveden Mozartov "Requiem", što je, drži, do sada "Lipina" najzahtjevnija zadaća. Dodao je da će biti priređena i smotra pjevačkih zborova u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙