FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ansambl "Vatroslav Lisinski" na Festivalu adventske i božićne glazbe u Pragu

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Ansambl "Vatroslav Lisinski",specijaliziran za renesansnu glazbu, nastupit će na Festivaluadventske i božićne glazbe od 24. do 27. studenoga u Pragu.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Ansambl "Vatroslav Lisinski", specijaliziran za renesansnu glazbu, nastupit će na Festivalu adventske i božićne glazbe od 24. do 27. studenoga u Pragu.

Međunarodni festival adventske i božićne glazbe tradicionalno se petnaesti put održava u Pragu. Natjecat će se više od 50 zborova iz 16 zemalja.

Repertoar kojim će se ansambl predstaviti u Pragu sastoji se od djela Felixa Mendelssohna, Georgea F. Haendela, Guillauma Costeleya i drugih.

Ansambl "Vatroslav Lisinski" jedan je od njih nekoliko u Hrvatskoj specijaliziranih za renesansnu koralnu glazbu. Nastupao je širom Hrvatske, kao i u Austriji, Poljskoj, Švicarskoj, Sloveniji, Italiji, Malti, Francuskoj, Češkoj Republici, Nizozemskoj, Letoniji i Velikoj Britaniji te održao mnogo dobrotvornih koncerata.

Zbor je izdao albume "Hrvatske marijanske pjesme" i "Najljepše hrvatske božićne pjesme", renesansni CD Dindiridin, dva CD-a snimljena uživo na koncertima na Malti. Godine 2002. zbor je snimio CD pjesama "Božić u svijetu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙