FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Likovni dnevnik" A. Sardelića u Galeriji "Shalom"

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Izložbu crteža "Likovni dnevnik"Ante Sardelića, istaknutoga hrvatskog iseljenika u Kanadi, priredilisu večeras u Kulturnom centru i Galeriji "Shalom" Hrvatsko-izraelskodruštvo u suradnji s udrugom "Hrvatska dijaspora".
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Izložbu crteža "Likovni dnevnik" Ante Sardelića, istaknutoga hrvatskog iseljenika u Kanadi, priredili su večeras u Kulturnom centru i Galeriji "Shalom" Hrvatsko-izraelsko društvo u suradnji s udrugom "Hrvatska dijaspora".

Otvorenje izložbe popratio je nastup mješovitoga pjevačkog zbora "Lire" pod ravnanjem Roberta Homena.

Govoreći o slikarstvu Ante Sardelića, istaknutog hrvatskog umjetnika koji dugo godina djeluje u inozemstvu, likovni kritičar Milan Bešlić istaknuo je da se Sardelić likovno oblikovao u Hrvatskoj, završivši Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Iako dugo živi u Kanadi, Sardelić se u svojim djelima nikad nije odrekao zavičaja, odnosno domovine. Po Bešlićevim riječima on je crtač, grafičar, slikar, kipar i autor brojnih reljefa, a izloženi radovi pod nazivom "Likovni dnevnik" svjedoče o zrelu umjetniku, iz čijih djela zrači i mediteranska zavičajnost i kozmopolitizam.

Večerašnji likovni događaj uveličao je zbor "Lira" izvevši nekoliko uspješnih hrvatskih i židovskih skladba s kojima je nastupio i na turneji u Australiji od 25. listopada do 5. studenog.

Predsjednik Hrvatsko-izraelskog društva i dugogodišnji voditelj "Lire" Mihael Montiljo izrazio je zadovoljstvo nastupom zbora u Australiji, a osobito srdačnim prijamom hrvatskih iseljenika.

Kazao je kako je zbor "Lira" na toj turneji iskazao povezanost židovstva i kršćanstva, odnosno prepletenost Starog i Novog zavjeta. Montiljo je najavio da će zbor uskoro gostovati u Osijeku i Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙