FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: dan Zapovjedništva za logistiku

POŽEGA, 15. studenog 2005. (Hina) - Svečanim postrojavanjem te dodjelompohvala i nagrada danas je u Požegi obilježena treća obljetnica i DanZapovjedništva za logistiku Glavnog stožera Oružanih snaga RepublikeHrvatske.
POŽEGA, 15. studenog 2005. (Hina) - Svečanim postrojavanjem te dodjelom pohvala i nagrada danas je u Požegi obilježena treća obljetnica i Dan Zapovjedništva za logistiku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Proslavljajući taj dan, kako je u svojoj telegrafskoj čestitki naveo načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Josip Lucić, dužni smo se prisjetiti hrvatskih branitelja i dragovoljaca koji su u Domovinskom ratu obavljali složene logističke zadaće, koje su danas povjerene novim naraštajima.

"U tim godinama velikih izazova i kušnja nezaobilazna je bila uloga pozadinskih logističkih baza u postrojbama Hrvatske vojske, bez čije bi logističke i ljudske potpore mnogo teže bile provedene oslobodilačke akcije "Bljesak" i "Oluja"", kaže se u telegramu.

Pripadnicima i djelatnicima Zapovjedništva za logistiku među inima su čestitali zapovjednik za logistiku Pavao Krpan i general pukovnik Mladen Kruljac koji je podsjetio da je upravo Zapovjedništvo za logistiku složena ustrojbena cjelina kojoj je zadaća da logistički opslužuje sve postrojbe svih grana Oružanih snaga.

"Danas, u mirnim vremenima, logistika nije nikako manje važna i upravo provedba mirnodopskih zadaća Oružanih snaga uvelike ovisi o logistici. Osnivanje Zapovjedništva prije tri godine upravo je i bilo potrebno kako bi se što bolje planirala, organizirala i koordinirala logistička potpora. Da je to uspjelo, pokazuje naš sustav, koji je pridonio i uspjehu pripadnika Oružanih snaga u mirovnim operacijama izvan granica naše države", kazao je pomoćnik ministra obrane Željko Goršić, čestitavši djelatnicima i pripadnicima Zapovjedništva obljetnicu ustroja.

Istaknuo je da u vrijeme kad se Oružane snage reformiraju i moderniziraju kako bi dosegnule standarde za ulazak u NATO, logistiku treba i dalje razvijati organizacijski, tehnički i personalno u skladu sa strateškim pregledom obrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙