FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: propali pregovori o plaćama za srednje školstvo

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih usrednjim školama Hrvatske priopćio je danas da je u ponedjeljak, 28.studenog, propao još jedan početak pregovora o plaćama za srednješkolstvo.
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske priopćio je danas da je u ponedjeljak, 28. studenog, propao još jedan početak pregovora o plaćama za srednje školstvo.

Temeljem članka 14. Kolektivnog ugovora za srednje škole pregovori su trebali početi 1. listopada, no niti nakon dva sastanka predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa nisu imali ovlasti potpisati Protokol o pregovorima o plaćama, ističe sindikat.

Bez obzira što će u međuvremenu biti usvojen proračun za 2006. godinu, sindikat neće odustati od prava na pregovore.

Plaće zaposlenih u srednjoškolskim ustanovama zaostaju 20 posto za ostalim plaćama u zemlji, a kako su proračunska sredstva za 2006. uvećana za 6,58 posto, tj. 587 milijuna kuna, sredstava za umanjenje zaostajanja plaća ima.

Nema, međutim, volje čelnih ljudi Ministarstva da osim najavljenih reformi, projekata i procesa raspravljaju i o njihovim nositeljima, bez kojih su sve promjene unaprijed osuđene na propast, naglašava sindikat.

Budući da Ministarstvo izbjegava obveze preuzete potpisivanjem Kolektivnog ugovora, Nezavisni sindikat će to pravo izboriti sudskim putem.

Sindikat ujedno proglašava iduću godinu - godinom socijalnih nemira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙