FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljena 145. obljetnica poljoprivrednog školstva

KRIŽEVCI, 18. studenog 2005. (Hina) - Negdašnje Kraljevsko gospodarskoi šumarsko učilište u Križevcima, otvoreno 19. studenoga 1860., kaoprva takva poljoprivredna školska ustanova u ovom dijelu Europe,ostavilo je duboku brazdu u hrvatskoj poljoprivrednoj znanosti, školstvu i struci, rečeno je na današnjoj proslavi dugogodišnjegpostojanja poljoprivrednog školstva u Križevcima.
KRIŽEVCI, 18. studenog 2005. (Hina) - Negdašnje Kraljevsko gospodarsko i šumarsko učilište u Križevcima, otvoreno 19. studenoga 1860., kao prva takva poljoprivredna školska ustanova u ovom dijelu Europe, ostavilo je duboku brazdu u hrvatskoj poljoprivrednoj znanosti, školstvu i struci, rečeno je na današnjoj proslavi dugogodišnjeg postojanja poljoprivrednog školstva u Križevcima.

Tu tradiciju nastavljaju već 145 godina Srednja gospodarska škola i Visoko gospodarsko učilište, vodeći računa o suvremenim potrebama u proizvodnji hrane, rekao je dekan Visokoga gospodarskog učilišta dr. Vinko Pintić.

Naglasio je da se u skladu s Bolonjskom deklaracijom osposobljavaju stručnjaci za izravnu proizvodnju hrane, čije se diplome priznaju i u zemljama Europske unije, gdje mnogi od njih provode i stručnu praksu.

Osim budućih poljoprivrednih stručnjaka i menadžera Učilište školuje i poljodjelce u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja, a ti bi programi trebali veću potporu Ministarstva poljoprivrede, kazao je dekan Pintić.

Na današnjoj svečanosti u Križevcima bili su brojni predstavnici znanstvenih i stručnih ustanova, saborski zastupnici i dužnosnici Koprivničko-križevačke županije i grada Križevaca, ali bez predstavnika Ministarstva poljoprivrede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙