FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

MADRID - Bomba je eksplodirala u Baskiji u četvrtak rano ujutro, a još je jedna dezaktivirana, objavila je baskijska policija. Prema riječima policijskoga glasnogovornika, žrtava nije bilo, a policija sumnja na baskijsku separatističku organizaciju ETA-u. Jedna je bomba postavljena u kantu za smeće kraj ureda za zapošljavanje u primorskome mjestu Zarautzu i eksplodirala je oko 1.30 u noći. Drugu bombu, također u Zarautzu, dva sata poslije dezaktivirali su policajci.

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u petak u službenom posjetu Litvi, a zatim 7. i 8. studenoga u službenom posjetu Estoniji, baltičkim zemljama s kojima Hrvatska ima vrlo dobro odnose, ali nedovoljno razvijene na gospodarskom području. Tijekom posjeta Vilniusu Sanader će se sastati s litavskim premijerom Algirdasom Brazauskasom, predsjednikom Valdasom Adamkusom i drugim najvišim dužnosnicima te zemlje, dok će u Tallinnu razgovarati s predsjednikom estonske Vlade Andrusom Ansipom i ostalim visokim dužnosnicima Estonije.

SARAJEVO - Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić pozvao je u četvrtak u povodu obilježavanja blagdana Bajrama na moralnu obnovu i jačanje dijaloga u toj zemlji kako bi se ispravile sve očevidnije nepravde i umanjile rastuće društvene razlike te zaustavio rast kriminala. Na središnjoj bajramskoj molitvi održanoj u Begovoj džamiji u Sarajevu reis Cerić je kazao kako bosanskohercegovačko društvo treba temeljitu moralnu obnovu, više pravde i jačanje obitelji kao temelja zajednice. Poglavar Islamske zajednice u BiH otvoreno je kritizirao aktualno socijalno stanje u zemlji.

BANGKOK - Pobunjenici su postavili 14 bomba u južnotajlandskome gradu Narathiwatu i grad je na nekoliko sati u srijedu ostao u mraku, a jedna je osoba poginula, objavili su mediji u četvrtak. Prve su bombe eksplodirale ispod triju električnih stupova u 19 sati. Pokrajinski glavni grad Narathiwat, 780 km južno od Bangkoka, ostao je u mraku na nekoliko sati. Nakon prvih eksplozija uslijedile su novi napadi na 11 javnih mjesta, među ostalima na gradski zatvor, carinu i tvornicu plina, a stručnjaci za bombe uspjeli su neke dezaktivirati prije eksplozije, objavila je tajlandska državna agencija TNA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙