FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati
ZAGREB, 1. studenog 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

BANGKOK - Tajlandske vlasti su upozorile u utorak na novo žarište ptičje gripe među peradi u pokrajini sjeverozapadno od Bangkoka. "U ponedjeljak smo identificirali još jedno žarište ptičje gripe u okrugu Sam Chuk pokrajine Suphanburi, gdje je uginulo četiri komada peradi uzgojene lokalno, rekla je ministrica poljoprivrede Sudarat Keyuraphan. Prema novoj bilanci u Tajlandu je do sada zabilježeno 14 žarišta ptičje gripe u 6 od 76 pokrajina. Zdravstvene vlasti su u utorak također objavile da su izolirale sedam osoba koje su bile u vezi s pedesetgodišnjom ženom zaraženom virusom H5N1 koji je vjerojatno dobila dok je čistila dvorište gdje su se nalazila perad.

HANOI - Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u utorak u govoru u vijetnamskoj Skupštini na produbljenje ukupnih bilateralnih odnosa dviju zemalja istaknuvši da brzi kineski rast ne predstavlja prepreku za to. "Napredak u Kini je miran, proširen i suradnički", rekao je Hu u govoru kojeg je prenosila lokalna televizija. "Razvoj u Kini nije prepreka ni za koga i pogodan je za mir, stabilnost i napredak svijeta", dodao je kineski predsjednik kazavši da se trebaju poduzet učinkovitije mjere za povećanje suradnje na svim područjima. Hu je stigao u ponedjeljak u Hanoj u prvi posjet Vijetnamu u funkciji predsjednika, nakon što je vijetnamski predsjednik Tran Duc Luong u srpnju posjetio Peking.

SEOUL - Vojni konvoj koji je prevozio dijelove raketa, eksplodirao je u tunelu u utorak u Južnoj Koreji, objavila je televizija YTN. Za sada tv-mreža YTN nema podataka o eventualnim žrtavama. Vojni konvoj i još oko 80 vozila ostalo je blokirano u tunelu između mjesta Daegu i Masan, (300 km južno od Seula). "Svi putnici su izašli iz vozila i iz tunela", rekao je jedan svjedok. Televizija precizira da je konvoj od četiri kamiona koji su prevozili dijelove raketa prolazio kroz tunel kada se zapalila jedna guma i spriječila prolazak druga dva kamiona i vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙