FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o povratu imovine protjeranim Nijemcima

ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićistaknuo je danas na novinarski upit o povratu imovine protjeranimNijemcima nakon Drugoga svjetskog rata i povratu imovine esulima da sesporazumi koji su potpisani moraju provoditi.
ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić istaknuo je danas na novinarski upit o povratu imovine protjeranim Nijemcima nakon Drugoga svjetskog rata i povratu imovine esulima da se sporazumi koji su potpisani moraju provoditi.

Nakon otvorenja izložbe "Skriveno blago" u Muzeju za umjetnost i obrt predsjednik Mesić rekao je novinarima odgovarajući na to pitanje da se s tom temom nije bavio, ali Hrvatska čini sve da se imovina vrati njezinim vlasnicima.

"Postoji nešto što su stari Latini rekli 'Pacta sunt servanda' - ugovori obvezuju", rekao je Mesić, ističući da se potpisani sporazumi, uključujući i one koje je Hrvatska preuzela, moraju provoditi.

Na pitanje o povratu imovine esulima Mesić je rekao da Italija mora rješavati ona pitanja koja proizlaze iz međunarodnih sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙