FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić za "Nezavisne novine" o obljetnici Daytona

BANJA LUKA, 20. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik StjepanMesić rekao je u razgovoru za nedjeljno izdanje banjolučkih Nezavisnihnovina kako je deseta obljetnica mirovnog sporazuma u Daytonu razlogza slavlje jer je tim činom zaustavljen rat u BiH, ali je dodao kako,s druge strane, zadovoljstvo nije potpuno jer "BiH nema potrebnedržavne mehanizme".
BANJA LUKA, 20. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je u razgovoru za nedjeljno izdanje banjolučkih Nezavisnih novina kako je deseta obljetnica mirovnog sporazuma u Daytonu razlog za slavlje jer je tim činom zaustavljen rat u BiH, ali je dodao kako, s druge strane, zadovoljstvo nije potpuno jer "BiH nema potrebne državne mehanizme".

"Moramo tražiti jednu konstruktivnu nadogradnju kako bi se BiH pripremila za ostvarenje svog strateškog cilja, a to je ulazak u Europsku uniju", kazao je hrvatski predsjednik.

Na pitanje novinara o uspostavi trećega entiteta, hrvatski predsjednik rekao je kako drži da "ne bi bilo dobro da se uspostavi treći entitet u BiH, jer bi to onda do kraja konzerviralo stanje u toj državi".

Mesić je naglasio kako BiH mora dobiti ustroj koji će "jamčiti na čitavom njezinom prostoru konstitutivnost sva tri naroda i ravnopravnost svih građana".

"To je prvenstveno pitanje političke volje političkih snaga u BiH. Naravno, i pomoći međunarodne zajednice", kazao je Stjepan Mesić.

Intervju s hrvatskim predsjednikom objavljen je u vrijeme drugog niza razgovora koje politički čelnici BiH vode u Sjedinjenim Državama o nužnim promjenama Ustava. Prvi niz pregovora održan je u Bruxellesu krajem prošloga tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙