FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predjednik Mesić sa zamjenikom glavnog tajnika UN-a

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićrazgovarao je u četvrtak navečer s pomoćnikom glavnog tajnika UN-aMizselom Kalmanom o stanju u regiji te o sadašnjim i budućim UN-ovimprogramima u Hrvatskoj.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je u četvrtak navečer s pomoćnikom glavnog tajnika UN-a Mizselom Kalmanom o stanju u regiji te o sadašnjim i budućim UN-ovim programima u Hrvatskoj.

Kalman je nakon susreta s Mesićem rekao kako je posebno bilo riječi o projektima UN-ova Programa za razvoj (UNDP). "Predsjednik Mesić istaknuo je, a ja se s tim slažem, da je Hrvatskoj sada potrebnija tehnička suradnja, a manje financijska pomoć", rekao je Kalman.

Po njegovim riječima tri su područja na kojima treba produbiti suradnju UNDP-a i Hrvatske: u pripremama Hrvatske za euroatlanske integracije, pri čemu osobitu pozornost treba posvetiti područjima koja su stradala u ratu, zatim u borbi protiv nezaposlenosti te u pripremama Hrvatske za to da ubuduće bude zemlja donator koja bi pomagala siromašnim državama.

Zamjenik glavnog tajnika UN-a u petak će razgovarati s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙