FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u čabarskom kraju

ČABAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Za današnjeg posjeta predsjednikaStjepana Mesića čabarskom kraju istaknuto je da je potrebno nastavitigradnju ceste od Čabra do Broda na Kupi Kupskom dolinom.
ČABAR, 14. studenog 2005. (Hina) - Za današnjeg posjeta predsjednika Stjepana Mesića čabarskom kraju istaknuto je da je potrebno nastaviti gradnju ceste od Čabra do Broda na Kupi Kupskom dolinom.

Cesta uz Kupu do sada je s čabarske strane dovršena do mjesta Hrvatskog, a preostalo je još sedam kilometara do Lošca, završetka ceste iz smjera Broda na Kupi. Gradnja tih sedam kilometra i proširenja dijela sadašnje ceste stoji 80 milijuna kuna, a na toj je dionici predviđen i tunel dug 725 metara.

Predsjednika Mesića primio je u Čabru gradonačelnik Marijan Filipović sa suradnicima. Tom je prigodom Filipović istaknuo da je ta prometnica važna ne samo zato da bi povezala mjesta nego da bi pridonijela razvoju turizma i gospodarstva. Ona bi omogućila i najbliži pristup Čabra i okolice autocesti Rijeka - Zagreb, dodao je Filipović.

Filipović je predsjedniku Mesiću predstavio i idejni projekt Doma za starije osobe u Gerovu, na mjestu urušenih zgrada vojarne. U prvoj fazi bi se izgradio prostor za 52 štićenika, a cijena bi bila oko 10 milijuna kuna. Dodao je da je grad Čabar spreman podmiriti polovicu te svote, dio će podmiriti Primorsko-goranska županija, a ostatak bi podmirili mogući partneri.

Kazao je također da bi taj dom poslovao isključivo na gospodarskoj osnovici te da se ne bi tražilo sudjelovanje države u financiranju. U nastavku bi se uredio prostor za još 110 štićenika.

Predsjednik Mesić je, ocijenivši dobrim predstavljeni plan izgradnje ostatka ceste do Broda na Kupi, ustvrdio da se time uređuje i ulaz u državu, koji je i slika same države. Mesić je naveo da ulaganjem u prometnu povezanost toga područja nestaje potreba za državnom pomoći, jer to pridonosi razvoju i iskorištavanju prirodnih bogatstava toga kraja. Ako je potrebno, treba prekategorizirati tu prometnicu, jer je to sada županijska cesta koja povezuje Hrvatsku i Sloveniju, ocijenio je predsjednik Mesić, dodavši da bi se time omogućilo uključenje Hrvatskih cesta u izgradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙